Frågor & Svar

Här har vi samlat och svarat på frågor som vi ofta får av våra kunder. Om du inte hittar svar på din fråga här är du alltid välkommen att kontakta oss direkt. Under fliken molntjänster hittar du även underssidor till samtliga av våra molntjänster, och under artiklar hittar du matnyttig information som förhoppningsvis hjälper dig att få svar på dina frågor. Lycka till!

Frågor och svar

För att hitta rätt IT-system, oavsett vilket typ av system det gäller, behöver ni först och främst få klarhet i vilka era behov är. Vad behöver ni från systemet? När ni vet det blir det enklare att sålla bland system, och hitta de som bäst möter era behov. Därefter är det klokt att jämföra systemen mot varandra och begära offerter från flera olika leverantörer. Läs mer om detta i vår blogg.
Att be om offerter via Cloudwiser är alltid kostnadsfritt. Vår affärsidé går ut på att samla olika molntjänster och leverantörer under ett och samma tak, så att du som kund smidigt kan jämföra och be om offerter från flera olika företag. Det gör att du får en bättre och mer rättvis bild av systemen.
Vi jobbar med flera olika molntjänster, system och systemleverantörer. Under vårt tak hittar du CRM-system, ärendehanteringssystem, verktyg för e-signering, bokföringsprogram samt system för mobil växel och reseräkning. På respektive undersida kan du läsa mer om vilka system och leverantörer vi jobbar med inom det valda området. Tveka aldrig att kontakta oss om du vill veta mer om en specifik produkt eller ett system.
Att göra en så grundlig jämförelse som möjligt, och att alltid utgå från era behov. Fundera kring vad ni behöver av systemet idag, men också vad ni kommer behöva imorgon. Det är en process att implementera ett system och genom att välja ett system som ni kan växa i, kan ni spara både tid och pengar. Det finns massor av fler aspekter som är bra att ha i åtanke när ni jämför system. Läs mer i den här artikeln.
Det bästa ärendehanteringssystem för dig och ditt företag kan vara det sämsta för ett annat. Det är viktigt att alltid utgå ifrån era specifika behov, och gärna göra en tydlig kravspecifikation för systemet, innan ni börjar jämföra olika ärendehanteringssystem. Läs mer om hur du ska tänka när du jämför ärendehanteringssystem här.
Digital signering, e-avtal eller e-signering är ett sätt för ert företag att hantera avtal och dokument – smart och digitalt. Det gör att ni inte behöver signa fysiska avtal, utan kan signera avtal och dokument oavsett var ni befinner er. På så sätt blir signeringsprocessen effektivare och snabbare, samtidigt som den hålls säker.
Digital signering passar för de flesta företag, men framförallt för er som har mycket dokument och avtal i omlopp. Ju större antal avtal och dokument som ni hanterar, desto större nytta kommer ni ha av ett digitalt system. Det betyder dock inte att ni behöver vara ett jättestort företag. Utgå alltid från era behov, snarare än er storlek.
Ja. Alla produkter inom digital signering, och alla leverantörer, erbjuder signering genom mobilt bank-ID. Det är superenkelt och supersäkert. Här hittar du våra partners inom e-signering.