Bokföringsprogram

Ta in offerter från samtliga leverantörer kostnadsfritt

Bokföringsprogram, även kallat bokföringssystem, är ett mjukvaruprogram för företag som möjliggör enkel och digital bokföring. Med ett digitalt program för bokföring får ni en pedagogisk överblick över föregets bokföring. Här nedan har vi samlat några av marknadens bästa bokföringsprogram. Genom att jämföra de olika programmen utifrån era krav och behov är det större chans att ni hittar rätt program för just er verksamhet. Lycka till!

Bokföringsprogram i molnet – Köpguide

Bokföring i företag

Vi har länge behövt dokumentera våra transaktioner för att hålla reda på ekonomin i ett företag.  Förenklat så behöver man hålla koll på alla in- och utbetalningar som företaget gör, och det kräver att man har en tydlig struktur för hur arbetet ska skötas. När allt digitaliseras behöver även bokföringen kunna skötas snabbt och digitalt, gärna direkt i molnet. Bokföring är något som precis alla företag att förhålla sig till för att hålla koll på ekonomin. För att effektivisera bokföringen och se till att den sköts så korrekt som möjligt är det idag mer eller mindre ett måste att använda sig av ett webbaserat system som hjälper till med detta. 

Digital bokföring och e-bokföringsprogram 

Bokföringen för svenska företag sköts numera nästan alltid i ett digitalt bokföringsprogram. Bokföringsprogrammet hjälper till att sammanfatta all relevant data, samtidigt som det har kopplingar mot banker och andra ekonomiska instanser. Genom att sköta bokföringen i ett integrerat system kan ni säkerställa att den görs så korrekt som möjligt, med så få fel som möjligt. Genom att  plocka ut väsentliga rapporter över företagets stundande ekonomi kan ni dessutom i ett tidigt skede identifiera trender och eventuella avvikelser – och så vis arbeta proaktivt med att driva företaget framåt. 
I och med den snabba utvecklingen internet och fiber erbjuder de allra flesta aktörerna på marknaden bokföringssystem som är molnbaserade och kan hanteras direkt i molnet – var du än befinner dig, och på vilket enhet du än jobbar ifrån. 

Bokföring som molntjänst – flexibelt och säkert

Bokföringsprogram kan nu alltmer tillhandahållas över internet i som en molnbaserad tjänst. Det betyder att programmen är både snabba att komma igång med, samtidigt som de öppnar upp för mängder av intressanta integrationer och kopplingar till andra system. Genom att integrera ert bokföringssystem med era övriga system, såsom CRM och ärendehantering, får ni en bättre överblick över era processer samtidigt som ni kan arbeta snabbare och effektivare. 

Digitala och molnbaserade bokföringslösningar har öppnat upp för ett mycket mer flexibelt arbetssätt – där ni kan bokföra och komma åt ert företags kritiska data varifrån som helst, och när som helst. Genom Mobilt BankID kan ni dessutom säkerställa att rätt personer har tillgång till er data och att den inte sprids.