Publicerad

Vilket ärendehateringssystem är bäst?

bäst ärendehanteringssystem

Ägnar du och dina kollegor mycket tid tå att hantera olika administrativa ärenden? Då kan det vara klokt att ta hjälp av ett digitalt verktyg som kan effektivisera hanteringen av era ärenden. Genom att ta hjälp av ett smart ärendehanteringssystem kan ärendehanteringen helt eller delvis automatiseras. Det frigör tid för dig och dina medarbetare, samtidigt som ni säkerställer att hanteringen av ärenden sker så snabbt och korrekt som möjligt.

Om ni inte redan sitter i ett smart och webbaserat system så är det dags att se er om efter ett. Men vilket system ska man välja? Vilket ärendehanteringssystem passar bäst för er? Och vad är viktigt att tänka på när man jämför system ot varandra?

Här har vi samlat våra bästa råd och tips för att hjälpa dig och ditt företag att hitta det bästa ärendehanteringssystemet för er!

När behöver mitt företag ett ärendehanteringssystem?

När ni har inkommande ärenden så som frågor från kunder, beställningar, leveransfrågor och annat så underlättar det om ni har ett digitalt system som hjälper ar att hantera dessa ärenden. Genom att använda ett webbaserat system som hjälper er att automatisera hela eller delar av er ärendehantering kan ni erbjuda en support där ni svarar era kunder snabbare, samtidigt som ni lägger mindre tid på admin. Tack vare dagens teknik kan en robot eller dator faktiskt utföra många av de annars manuella arbetsuppgifter som äter mycket tid från dig och  dina kollegor.  

Viktigt att tänka på när du väljer system! 

Se över era behov först

Kan systemet möta era behov av funktioner, användarvänlighet, integrationsmöjligheter, kommunikationsmöjligheter och så vidare? Punkta upp era främsta behov och gör en önskelista på sådant som inte är absolut nödvändigt men som ni hade uppskattat hos ett ärendehanteringssystem. Utifrån den här prio-listan kommer ni enkelt kunna plocka bort alla system som inte möter era behov. Och när ni har plockat bort dessa system är det betydligt enklare att jämföra de återstående mot varandra.

Titta på om något av systemen verkar möta era behov bättre än de andra? Vad är skillnaden i pris och funktionalitet? Hur lätt är det att komma igång? Kan ni koppla ihop systemet med era andra system, som CRM-system, avtalshantering och så vidare.

Utifrån den här jämförelsen är vi övertygade om att ni kommer hitta rätt system. Och vi på Cloudwiser hjälper gärna till. 

Ta in offert på ärendehanteringssystem

För att kunna göra en god bedömning och jämförelse av system och leverantörer rekommenderar vi alltid att begära offert på flera olika system, och från olika leverantörer. På så sätt kan ni göra en så objektiv bedömning som möjligt.

Vi på Cloudwiser hjälper er med just den här processen, att jämföra olika system genom att begära offerter från flera olika leverantörer. Begär offerter från några av marknadens bästa ärendehanteringssystem här.

Välja de rätta ärendehanteringssystemet för ditt företag

Att välja rätt system för att hantera ärenden kan vara avgörande för effektiviseringen av er verksamhet, och därmed också en avgörande faktor för hela er affär. Här har vi summerat det viktigaste att ha i åtanke när du ska jämföra och välja rätt ärendehanteringssystem: 

  • Se över era behov först. 
  • Eliminera de system som inte matchar era behov. 
  • Jämför de återstående system noggrant mot varandra. 
  • Kom ihåg att se över om de tillkommer kostnader för antal användare eller annat. 
  • Begär offert från flera olika leverantörer och välj därefter det bästa erbjudandet. 
  • Implementera systemet och påbörja resan mot effektivare arbete!

Vill du veta mer om hur du hittar rätt system? Här hittar du några fler användbara blogginlägg på ämnet:

  • I det här inlägget hittar du tips som hjälper dig att hitta rätt system för kundtjänst.
  • VisionFlow, AddSystem eller Tickerbird – i det här inlägget jämför vi de tre systemen.
  • Här hittar du vår snabbguide till rätt ärendehanteringssystem!

Letar du efter marknadens bästa ärendehanteringssystem?

Hos oss kan du jämföra mellan alla marknadsledande leverantörer.