Publicerad

Varför ska man ha ett webbaserat ärendehanteringssystem

Varför ska man ha ett webbaserat ärendehanteringssystem?

Ärendehanteringssystem i molnet

Idag finns flertalet ärendehanteringssystem i molnet. M.a.o kan ditt företag få ett system som stödjer all ärendehantering inom företaget. 
Står företaget inför att skaffa ett sådant system så har man ofta insett att processerna kan bli effektivare. Och ja, det stämmer! Ett ärendehanteringssystem för företag gör oftast processerna enklare. Det blir smidigare att följa ärenden och saker och ting blir mätbara i den service man erbjuder kunderna.

Ett exempel

Ett företag som tog hjälp av Cloudwiser för att hitta rätt ärendehanteringssystem under förra året satte det inledningsvis som en lösning för sin kundservice. Personalen kunde därmed ha ett system för få en överskådlig bild av alla supportärenden och få information samlad på ett ställe. Allt för att snabbare kunde sköta kundservice. Pga av att det är ett webbaserat ärendehanteringssystem så kan all kundservice personal logga in med dator, telefon eller surfplatta i systemet och ständigt ha åtkomst och följa upp ärenden som ska lösas. Vidare så är deras ärendehanteringssystem kopplat till mailen också så att de kan använda mailen som ett verktyg för kommunikation kring rätt ärende.

Fler avdelningar är integrerade och kunden kan därmed också skicka ärendena till rätt person på annan avdelning för att lösa ärendet och sedan få återkoppling och stänga ärendet när det är löst.

Innan de hade denna lösning så använde företaget mail och excel. Men det blev svårt när det tillslut blev x antal hundra ärenden per dag som kom in till kundservice.
Nu flyter servicen på bättre och företaget kan frigöra tid för att utveckla sin verksamhet än mer. Samtidigt kan de också för första gången få statistik och information om alla sina ärenden i supporten och därmed kunna ta vettiga beslut om förbättringsåtgärder baserat på fakta.

Våra råd när du söker webbaserat ärendehanteringssystem:

1. Se till att boka en demo med ett par marknadsledande leverantörer för att få ”känna och klämma” på systemet och dess möjligheter.

2. Utvärdera noga hur pass användarvänligt ärendehanteringssystemet är. Hur troligt är det att personer vill använda det och tycka gränssnittet är enkelt etc?

3. När det kommer till pris för ärendehanteringssystem så är det lite mer komplext. En fullständig offert byggs ofta upp exakt efter era behov. Se till att lista bas-behoven för fler leverantörer för att få prisjämförelsen på samma behov för ert nya ärendehanteringssystem.

4. Starta upp i mindre skala. Tex på ett par personer inom en viss avdelning eller team internt där det är viktigast. Funkar det bra efter nån månad så kan ni sedan bygga ut lösningen med integrationer och avdelningar.

5. Se över om erat crm system ska integreras med ärendehanteringssystemet. Och om leverantören har en sådan koppling eller kan utföra det. Allt som ofta, när det gäller webbaserade ärendehanteringssystem, så finns dessa kopplingar mot andra välkända system.

Letar du efter marknadens bästa ärendehanteringssystem?

Hos oss kan du jämföra mellan alla marknadsledande leverantörer.