Publicerad

E-signering – jobba smartare med digital avtalshantering!

e-signering

Det klassiska A4-arket och bläckpennans tid är över. Bortsett från det fysiska mötet och utdöende handslaget, så finns det ingen anledning att signera avtal på det gamla hederliga viset, med papper och penna. Faktum är att det går både snabbare, är säkrare och mer effektivt att signera avtal genom så kallad e-signering. 

Här har vi punktat upp 5 anledningar till varför digital signering för företag bör vara det självklara sättet att hantera avtal på! 

1. Signera avtal snabbare och säkrare med Bank-ID 

Slipp ta bilen till din kund och identifiera dig genom att ta i hand och leta efter en bläckpenna som inte verkar finns. Med Bank-ID blir signeringen av avtal både snabbare och säkrare. När du signerar avtal med mobilt Bank-ID tar det bara några sekunder att komma i mål. Samtidigt som säkerställer att du är du.

2. Företag i framkant använder digital signering

Bolag som är digitalt mogna, innovativa och visionära använder sig inte av papper och penna längre. De signerar sina avtal digitalt. Om ni vill hänga med i utvecklingen och vara ett företag som tar täten bör ni erbjuda era kunder snabb och effektiv hantering av avtal. Med andra ord, digital signering.  

3. E-signering är framtiden 

Som vi redan varit inne på är e-avtal, e-signering eller digital signering det självklara sättet att hantera avtal på för dig som vill ligga i framkant. Vi ser hur allt fler företag helt går över till att hantera avtal genom e-signering. Och utvecklingen går snabbt. Ju förr ni tar steget till en digital avtalshantering, desto mindre omständlig blir processen. Och desto tidigare kommer ni uppleva ökad effektivitet, säkerhet och snabbhet i ert företag. 

4. Kostnadseffektivt med digital signering 

Alla vet att tid är pengar, och det råder inga tvivel om att e-signering är den snabbaste och mest tidseffektivt metoden för avtalshantering. Med färre resor, möten, papper och handskakningar blir signeringen både snabbare och smidigare. Du behöver inte komma in till kontoret för att signera det där pappret, utan kan lika enkelt göra det från sommarhuset, skidbacken eller sängen. Kortare ledtider och större flexibel gör e-signering till ett tidsbesparande sätt att hantera era avtal på. Och därmed även kostnadseffektivt.

5. Miljövänligt med e-signering

Papper är en riktig miljöbov. Och helt ärlig, hur ofta behöver vi skriva ut alla avtal, fakturor och andra viktiga papper som vi ska signera? Det är inte bara säkrare att förvara dina dokument på din dator, det är betydligt mer miljövänligt. Och när det kommer till vara snäll mot planeten är det många bäckar små-principen som gäller. Kom ihåg att amazonas är jordens lungor.

Vill du veta mer om e-signering, eller är ni redo att köra igång?

Vi på Cloudwiser samarbetar med flera återförsäljare i branschen. När ni är redo att börja jämföra verktyg rekommenderar vi att ni tar in offerter från flera leverantörer. På så sätt får ni en objektiv bild av de olika lösningarna. Och därifrån kommer det vara enklare att fatta rätt beslut.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om digital signering.


Letar du efter lösningar inom digital signering?

Här kan du jämföra de marknadsledande lösningarna inom digital signering: