Publicerad

E-signatur – jobba effektivare och stäng fler affärer med digital signering!

e-signatur

E-signatur, digital signering, e-avtal, elektronisk signatur – kärt barn har många namn. Oavsett vad du väljer att kalla det så öppnar digital signering upp många dörrar för att jobba effektivare. Genom ett mer produktivt arbetssätt kan ni stänga fler affärer snabbare, och bli mer lukrativa. I det här inlägget förklarar vi hur!

E-signatur eller digital signering har funnits sedan slutet av 80-talet, och är med andra ord egentligen ingenting nytt. Idag anses det av de flesta som den mest säkra och snabba metoden för att signera avtal och dokument. Så varför har de växt sig så stort senaste åren? E-signaturen blev legalt bindande år 2000 genom lagen om elektronisk signatur, och det var då som den började konkurrera med pappersavtalet på riktigt. När mobilt bankID växte sig

#1 – Snabb och säkert verifiering med e-signatur

E-signatur är lika smidigt som säkert. När ett dokument eller avtal signeras digitalt gäller samma regler och lagar som för vilket avtal som helst. En e-signatur är med andra ord precis lika juridiskt bindande som en fysisk signatur som skrivs på med pappar och penna, oavsett om avtalet finns i mobilen eller ligger på skrivbordet. Med digitala avtal möjliggör ni dessutom för ett mycket mer flexibelt sätt att signera på. Ofta går det att signera era avtal från vilken enhet som helst, när som helst och var som helst. Det gör den digitala signeringsprocessen till en snabb, smidig och säker metod.

#2 – Förbättra er image och framstå som mer proffsiga 

Visst känns ett avtal med snygg layout och smarta digitala funktioner långt mer proffsigt än ett dassigt pappersavtal som printats ur en skrivare som har slut på magenta? För att ligga i linje med tiden och framstå som ett professionellt och uppdaterat företag är digitaliserade arbetsprocesser helt avgörande. Genom att visa att ni ligger i digital framkant kommer ni framstå som proffsiga, seriösa och moderna. Då är chansen större att företag vill jobba med er – och att fler avtal signeras.

#3 – Bättre struktur med alla avtal på ett ställe 

Effektivare och snabbare avtalshantering frigör tid till att jobba med andra arbetsuppgifter, som i större utsträckning kräver mänskliga och kreativa hjärnor. Samtidigt som ni kan frigöra tid till uppgifter som inte kan skötas av en dator ser ni, genom e-signering, till att era avtal kan signeras snabbt, säkert och flexibelt. Utifrån användarens behov. Det gör att ni kan komma till skott snabbare, stänga fler affärer och påbörja nya samarbeten snabbare. Genom att samla alla avtal på ett och samma ställa ställe (i molnet) kan ni dessutom se till att skapa bättre struktur bland avtalen, samtidigt som ni säkerställer att rätt personer har tillgång till rätt avtal. 

#4 – Med trygghet i ryggen och innovation i sikte

Trygghet är A och O för att era medarbetare och kunder, ska trivas och vilja stanna hos er. Genom en säker och digital metod för e-signering ger ni era medarbetare en trygg grund att stå på. Då slipper de tänka på administrativa uppgifter och kan de fokusera på att ta fram nya innovationer istället. Genom att effektivisera och förbättra arbetsprocesser kan ni alltså se till att ligga i framkant och jobba innovativt.

Vill du veta mer om e-signering och vilka olika program som finns på marknaden? Vi på Cloudwiser finns för att hjälpa er att jämföra olika verktyg och system för e-signatur. Här kan du läsa mer om olika leverantörerna och system. Är du fortfarande inte övertygad om att digital signering är the way to go? Då tycker vi att du ska läsa vårt blogginlägg ”E-signering – 5 saker du inte visste!” .

Ta in offerter och jämför system för e-signatur direkt!

På Cloudwiser.se är det enkelt att ta in offerter och jämföra system från flera olika leverantörer, på en och samma gång. Här kan du ta in offerter och jämföra system för digital signering.

Lycka till!

Letar du efter lösningar inom digital signering?

Här kan du jämföra de marknadsledande lösningarna inom digital signering: