Publicerad

Digital signering –  6 fördelar med e-avtal

digital signering

Digital signering, e-signering, e-avtal – kärt barn har många namn, och det är inte för intet som den digitala signeringen tar svenska företag med storm. Om du vill hänga med i tiden och jobba ännu mer digitalt under 2020 så är det dags att börja signera avtal och dokument utan papper och penna. Direkt i mobil, datorn eller på surfplattan. Helt digitalt.

Är du inte övertygad om fördelarna med att signera avtal digitalt ännu? Då rekommenderar vi att du fortsätter läsa det här inlägget där vi har samlat sex fördelar med e-avtal. Här kan du läsa mer om digital signering.

1. Få kontroll på era KPI:er

Era KPI:er, Key Performance Indicators, eller nyckeltal, är de mätbara värden som signalerar hur bra ni är på att nå era uppsatta mål. Alltså kan man säga att de signalerar hur ni mår, och hur det går. Vanliga KPI:er att utgå ifrån är soliditet, likviditet och rörelsemarginal – alla dessa ska alltså hjälpa till att berätta hur det går för ert företag. Med rätt typ av KPI:er är det lättare att se om ni styr ert företag i rätt riktning. Med digital signering får ni full kontroll över era KPI:er och kan smidigt följa upp era processer. Det betyder att ni kan agera baserat på data och inte på en okvalificerad magkänsla.

2. Stäng affärer snabbare med digital signering

Färre resor, färre handskakningar och färre fysiska möten leder till snabbare avslut. Ett dokument eller avtal som kan signeras varifrån som helst och från vilken enhet som helst, hjälper er att effektivisera era processer och stänga affärer snabbare. Med en flexibel avtalsmetod kan ni minimera krångel och förenkla processen – och därmed den eventuella tröskeln till att signera ett avtal eller dokument digitalt. 

3. Avtal som tar hänsyn till miljön 

Utskrifter och scanning av papper skadar miljön och slösar på våra tillgångar. Om ditt nyårslöfte är att göra något för miljön är det hög tid att skrota alla fysiska avtal och utskrifter. Det är enkelt och smidigt att konvertera era avtal och dokument till digitala e-avtal. Faktum är att printade papper väldigt sällan är nödvändiga. Genom att gå över till e-versioner kan ni dessutom fatta snabbare beslut och driva er verksamhet framåt – på ett effektivare och mer miljövänligt sätt. 

5. Digital signering är juridiskt bindande 

Ett e-avtal är, precis som vilket avtal som helst, helt juridiskt bindande. Huvudregeln är att ett avtal är lika bindande oavsett form. Det spelar alltså ingen roll om det är skriftligt, muntligt, via sms eller mejl. Ett avtal är ett avtal, oavsett om det är fysiskt eller digitalt, på papper eller skärm. 

6. Framstå som innovatörer 

Att ligga i framkant är ett bevis på att ni vet vad ni håller på med, och att ni hänger med i utvecklingen. Vår tid är digital och under 2020 kan vi förvänta oss att den digitala utveckligen fortsätter blomstra rejält. Mycket kommer att hända och fler avtal och dokument kommer att digitaliseras. För att vara en del av den digitala utvecklingen, och framstå som de proffs ni är, bör ni alltså se till att inte vara sist på bollen! 

7. Skapa kontroll över era avtal 

Genom ett verktyg för digital signering får ni all er data uppställd i ett pedagogiskt signeringsflöde där ni ges uppdateringar i realtid. Det innebär att ni enkelt kan se om ett avtal har öppnats, ändrats eller signerats. Utifrån den här informationen kan ni skapa automatiserade processer för godkännande där ni ser till att den som godkänner alltid hålls uppdaterad – vilket betyder ökad kontroll och smidigare uppföljning av era avtal och dokument. 

Vill du veta mer om digital signering och vilken partner som lämpar sig bäst för just er? Det smartaste sättet att ta reda på det är att begära offert från flera olika leverantörer. Vi på Cloudwiser samarbetar med några av markadens bästa signeringssystem: Oneflow, Verified, Assently och Simple Sign. Tveka inte att kolla in demos och begära offerter för att skapa en bättre bild av vilken leverantör som matchar ert företag och dess behov.

Lycka till! 

Letar du efter lösningar inom digital signering?

Här kan du jämföra de marknadsledande lösningarna inom digital signering: